Home Despre noi
Despe noi PDF Print E-mail

Club Sportiv Royal Dance Club - organizator cursuri de dans sportiv: Cha Cha Cha, Jive, Paso doble, Quick step, Slow foxtrot, Rumba, Salsa, Samba, Tango, Vals vienez, Vals lent, in localitatea Satu Mare, in incinta Casei de Cultura a Sindicatelor.

 

C.S. ROYAL DANCE CLUB a fost înfiinţată de OTTO VARGA şi OVIDIU IGNAT în anul 1993 şi a devenit membru al F.R.D.S ( FEDERAŢIA ROMÂNĂ DE DANS SPORTIV ) chiar după un an de la înfiinţarea clubului în anul 1994.
Având ca scop principal sprijinirea şi coordonarea activităţiilor de dans sportiv de masă şi de performanţă pentru toate categoriile de vârstă.

 

Începutul a fost promiţător, deja în primii ani de înfiinţare au apărut primele rezultate remarcabile la diferite competiţii naţionale şi internaţionale la care a participat clubul.În anul 1995 am hotărât să organizăm prima ediţie a " Cupei Royal " la Satu Mare care în decursul aniilor a ajuns la a VII-a ediţie până în prezent.

 

Cele mai bune rezultate al clubului au fost în anul 1999 , când pentru prima dată s-a organizat la Satu Mare un Campionat Naţional de Dans Sportiv unde perechea clubului nostru Sorin Mare şi Cristina Weibel au devenit vicecampionii româniei şi ulterior reprezentând România la Campionatul Naţional de Dans Sportiv de la Alasio (Italia) la secţiunea standard şi Moscova (Rusia) la secţiunea latino.

 

În anul 2000 la Campionatul Naţional din Bacău , perechea Fazekas Andrian şi Cădar Silvia au fost finalişti.

 

În anul 2002 alte două perechi au ajuns în finală la Campionatul Naţional de Dans Sportiv la Cluj Napoca: George Ştruţa - Raluca Frandeş şi Horea Ştruţa - Sânziana Tarţa.

 

Şi nu în ultimul rând vrem să-I menţionăm pe următorii sportivi: Marius Iepure,

Şter Sever, Barna Diana, Ionel Marius şi Ghencea Magdalena care în decursul aniilor au ajuns în clasele superioare ale dansului sportiv ( B, A, S. )!

Royal Dance Club are în acest moment în jur de 25 de perechi de performantă la clasele H, E, D si C. şi peste 200 de copii şi tineri practică dansul ca sport de masă.

 

În fiecare an clubul participă la aproximativ 15-20 de competiţii majore pe plan naţional.

Antrenorii clubului: la început după înfiinţare clubul a fost antrenat de domnul Otto Varga, Ovidiu Ignat, Ács Alexandru şi Cordea Cristian.Ulterior Ács Alexandru s-a mutat la Cluj şi a deschis propriul club "Diamond Dance Cluj Napoca" iar

Cordea Cristian a deschis clubul "Regal Dance Club Gheorgheni".În ultimii ani clubul nostru este antrenat de Otto Varga şi Ovidiu Ignat, Marius Iepure, Cristina Kessler şi Fazekas Adrian.

 

În anul 2006 la 15 ani după înfiinţarea Federaţiei Române de Dans Sportiv, la gala dansului sportiv românesc cei doi antrenori ai clubului au fost premiaţi:domnul Otto Varga pentru cele mai multe participări la competiţiile interne ca director de concurs şi pentru dedicarea şi organizarea cu succes a celor mai inedite concursuri din România ; iar domnul Ovidiu Ignat a fost onorat cu premiul pentru antrenorii care au avut perechi medaliate cu aur la campionatele naţionale de clasele E, D şi C.

 

 

 
Hosted & Powered by PlazaInfo